גישור במשפחה בתל אביב:
גישור לפני גירושין, גישור הורות משותפת ועוד

הגישור מאפשר ליישב קונפליקטים וחילוקי דעות או להגיע להסכמות, מחוץ לכותלי בית המשפט. התהליך מוביל לחתימה על הסכם המקובל על שני הצדדים ומוגש לבית המשפט לצורך קבלת סטאטוס של פסק דין רשמי. היום הגישור הפך לתהליך פופולארי ומבוקש. למשל במקרים של גישור לפני גירושין או גישור לקראת הורות משותפת. לגישור יש יתרונות רבים על פני התהליך הרגיל בבית משפט.

לקריאה נוספת אודות יתרונות הגישור >> 

"כל דבר שמעצבן אותנו באחרים יכול להוביל אותנו להבין את עצמנו." ~ קרל יונג

למי ומתי מתאים גישור במשפחה?

הליך גישור במשפחה מתאים בכל מצב שבו נוצר קונפליקט, או כאשר יש צורך ביצירת הסכם משפטי, בין שני בני משפחה. ההסכם יעגן את הזכויות והחובות של שני הצדדים בהווה או בעתיד. כל זאת תוך שמירה על התקשורת בין הצדדים וביסוס יסודות יציבים להמשך היחסים. לדוגמה, גישור יכול להתאים כאשר בני זוג מעוניינים ליצור ביניהם הסכם ממון. גישור לפני גירושין יכול להתאים כאשר הורים מתגרשים רוצים ליצור הסכם שיגן על האינטרסים שלהם ושל הילדים שלהם. מבלי לתת לבית המשפט להכריע על חייהם וחיי משפחתם. הליך גישור יכול להתאים גם כאשר גבר ואישה מעוניינים בהבאת ילדים לעולם במסגרת הורות משותפת ללא זוגיות. כאשר הם מבקשים לנסח הסכם הורות משותפת שילווה אותם במשך חייהם כהורים לילדים משותפים. 

מה תפקיד המגשרת בתהליך גישור במשפחה?

גישור משפחתי הוא תחום ייחודי בעולם הגישור. הוא מצריך ידע רב וניסיון מקצועי, לצד רגישות רבה לניואנסים משפחתיים, רגשיים, נפשיים וכו'. לכן, יחסי האמון בין כל אחד מהצדדים לבין המגשרת חשובים מאוד. כמו כן, חשוב שניצור בחדר מרחב בטוח שבו כל אחד מהצדדים יצליח לבוא לידי ביטוי. באותה מידה יש למגשרת אחריות לייצג גם את הילדים. הם אמנם אינם נמצאים בחדר פיזית, אך ההחלטות שיתקבלו בתהליך ישפיעו גם עליהם, למשך שארית חייהם. במקרה של גישור בתהליך הורות משותפת ללא זוגיות למשל, על המגשרת מוטלת האחריות לייצג בחדר את קולם של הילדים שעוד עתידים להצטרף למארג המשפחתי.  

איך אוכל לעזור?

גישור לפני גירושין והסכם גירושין

פרידה וגירושין יכולים להיות תהליך מורכב, רגיש ומתסכל, במיוחד אם יש ילדים בתמונה. במקום לבלות שעות בבית משפט ולתת לשופטים להחליט איך יראה הסכם הגירושים ביניכם, כדאי לשקול תהליך גישור לפני גירושין. בסיום התהליך יהיה לכם הסכם גישור גירושין בעל תוקף של פסק דין, אשר מתאים באופן מיטבי לכם ולתא המשפחתי שלכם.

גישור והסכם הורות משותפת ללא זוגיות

מודל ההורות השיתופי ללא זוגיות הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות בארץ ובעולם. יותר ויותר אנשים בוחרים לקשור את גורלם זה בזה ולהביא יחד ילדים לעולם מבלי שיהיו ביניהם יחסי אהבה, זוגיות או נישואין. הסכם הורות משותפת הוא האמצעי המאפשר להם לממש באופן חוקי את הורותם. להסכם תוקף משפטי מחייב, לאחר שאושר בבית משפט, ויש לו משמעויות קריטיות להמשך החיים. מעבר לכך, הליך גישור מסוג זה הוא הליך רגשי ומורכב ולכן כדאי מאוד שיעשה בליווי מקצועי.

גישור בקהילת הלהט״ב

הליכי גישור, כמו גישור לפני גירושין או גישור הסכם הורות משותפת ללא זוגיות, מקבלים משמעות ייחודית במשפחות מקהילת הלהט"ב. הכרותי המעמיקה עם הקהילה לאחר שנים של עבודה כמגשרת ומטפלת באגודה למען הלהט"ב מאפשרת התאמה מיטבית של הליך הגישור ושל הסכם הגישור לצרכי התא המשפחתי.

גישור בשתיים

כל יתרונות הגישור לפני גירושין בתהליך משותף עם שתי מגשרות בעלות ידע וניסיון רב. יחד עם עו"ד מאיה רוטנברג, מומחית בתחום דיני משפחה, אנחנו מציעות מעטפת משפטית, טיפולית, רגשית ומשפחתית שהיא הרבה מעבר להסכם גירושין! בתהליך זה אנחנו מנהלות יחד את הגישור ומשתפות פעולה לקבלת התוצאות הטובות ביותר עבור כל הצדדים.

לתיאום שיחת הכרות השאירו פרטים: